Twitter wil met AI gepest terugdringen

Inspireert, innoveert

Menerva bedenkt, ontwikkelt en helpt bij:

  • Strategie, positionering, vernieuwing, interim- en projectmanagement;
  • Ondersteunen van organisaties die willen innoveren en groeien;
  • Conceptontwikkeling en realisatie van producten en diensten;
  • Business development, beleidsontwikkeling
  • Mediaproductie

Menerva heeft oog en hart voor de mogelijkheden van organisaties om nieuwe wegen naar de klant te vinden. Vernieuwing, verbetering en groei zijn onze drivers. Het inzetten van media en het versterken van de mensen in de organisatie is onze passie.

Menerva helpt bij het verwezenlijken van gestelde doelen. We onderzoeken welke mensen en middelen het best kunnen worden ingezet en met welke partijen kan worden samengewerkt. Menerva draagt oplossingen aan die voor uw bedrijf of organisatie geschikt zijn, vanuit haar ervaring met managen en media. Bedrijven en organisaties bekijken de mediaontwikkelingen buiten hun eigen omgeving vaak vanaf een afstand, omdat intern de kennis en ervaring ontbreekt om erin mee te kunnen gaan. Menerva is er juist voor die organisaties. We bieden inspiratie, en het inzicht om innovatieve oplossingen te bedenken. En het liefst willen we zelf betrokken zijn bij het uitvoeren van die innovaties, of het nu gaat om het coachen van de leiders in de organisatie of het inspireren en motiveren van de medewerkers.  We kunnen het hele proces van concept tot en met implementatie aanjagen en begeleiden.

 

Twitter wil pestgedrag en misbruik verder aanpakken en geeft gebruikers de mogelijkheid om onder meer accounts zonder foto te negeren. Ook kunnen Twitter-gebruikers ervoor kiezen om geen tweets meer te zien van gebruikers die geen geverifieerd telefoonnummer en/of e-mailadres hebben, meldt het bedrijf.

Spam-accounts of trollen hebben vaak geen profielfoto. Volgens Twitter was er onder gebruikers veel vraag naar meer manieren om dergelijke accounts te weren. De nieuwe filter-opties wordt de komende week uitgerold. Ze zijn te vinden in het menu 'geavanceerde filters', dat in de instellingen onder het notificaties-tab staat.

Kunstmatige intellgentie

Twitter breidt daarnaast de mogelijkheid om trefwoorden tijdelijk of permanent uit de tijdlijn te schrappen uit naar hele zinnen en gesprekken. Gebruikers kunnen zelf vanuit hun tijdlijn kiezen of zij woorden, hashtags, zinnen of gesprekken een dag, een week, een maand of helemaal nooit meer willen zien.

Bovendien gaat Twitter kunstmatige intelligentie inzetten om automatisch kwetsende berichten te detecteren. Het systeem merkt bijvoorbeeld op als accounts vaak berichten sturen naar mensen die zij niet volgen, of regelmatig hetzelfde soort pestgedrag vertonen.

 

HL | 02/03/2017 13:03