Tikfout oorzaak grote storing Amazon

Inspireert, innoveert

Menerva bedenkt, ontwikkelt en helpt bij:

  • Strategie, positionering, vernieuwing, interim- en projectmanagement;
  • Ondersteunen van organisaties die willen innoveren en groeien;
  • Conceptontwikkeling en realisatie van producten en diensten;
  • Business development, beleidsontwikkeling
  • Mediaproductie

Menerva heeft oog en hart voor de mogelijkheden van organisaties om nieuwe wegen naar de klant te vinden. Vernieuwing, verbetering en groei zijn onze drivers. Het inzetten van media en het versterken van de mensen in de organisatie is onze passie.

Menerva helpt bij het verwezenlijken van gestelde doelen. We onderzoeken welke mensen en middelen het best kunnen worden ingezet en met welke partijen kan worden samengewerkt. Menerva draagt oplossingen aan die voor uw bedrijf of organisatie geschikt zijn, vanuit haar ervaring met managen en media. Bedrijven en organisaties bekijken de mediaontwikkelingen buiten hun eigen omgeving vaak vanaf een afstand, omdat intern de kennis en ervaring ontbreekt om erin mee te kunnen gaan. Menerva is er juist voor die organisaties. We bieden inspiratie, en het inzicht om innovatieve oplossingen te bedenken. En het liefst willen we zelf betrokken zijn bij het uitvoeren van die innovaties, of het nu gaat om het coachen van de leiders in de organisatie of het inspireren en motiveren van de medewerkers.  We kunnen het hele proces van concept tot en met implementatie aanjagen en begeleiden.

 

Een simpele tikfout was dinsdag de oorzaak van de wereldwijde storing op internet. Dat heeft Amazon Web Services (AWS) donderdag bekendgemaakt. 

Een medewerker probeerde een probleem op te lossen met de cloudservers van Amazon en moest er een paar  uitzetten. Per abuis gaf hij het commando om een hele reeks servers uit te schakelen. Dat leverde een kettingreactie op waardoor de computers herstart moesten worden. Websites als BuzzfeedExpedia en Medium waren uren nauwelijks te bereiken Ook Snapchat had last van de storing. Uiteindelijk duurde die vier uur.

HL | 03/03/2017 11:16