Progressieve clubs VS afgeperst

Inspireert, innoveert

Menerva bedenkt, ontwikkelt en helpt bij:

  • Strategie, positionering, vernieuwing, interim- en projectmanagement;
  • Ondersteunen van organisaties die willen innoveren en groeien;
  • Conceptontwikkeling en realisatie van producten en diensten;
  • Business development, beleidsontwikkeling
  • Mediaproductie

Menerva heeft oog en hart voor de mogelijkheden van organisaties om nieuwe wegen naar de klant te vinden. Vernieuwing, verbetering en groei zijn onze drivers. Het inzetten van media en het versterken van de mensen in de organisatie is onze passie.

Menerva helpt bij het verwezenlijken van gestelde doelen. We onderzoeken welke mensen en middelen het best kunnen worden ingezet en met welke partijen kan worden samengewerkt. Menerva draagt oplossingen aan die voor uw bedrijf of organisatie geschikt zijn, vanuit haar ervaring met managen en media. Bedrijven en organisaties bekijken de mediaontwikkelingen buiten hun eigen omgeving vaak vanaf een afstand, omdat intern de kennis en ervaring ontbreekt om erin mee te kunnen gaan. Menerva is er juist voor die organisaties. We bieden inspiratie, en het inzicht om innovatieve oplossingen te bedenken. En het liefst willen we zelf betrokken zijn bij het uitvoeren van die innovaties, of het nu gaat om het coachen van de leiders in de organisatie of het inspireren en motiveren van de medewerkers.  We kunnen het hele proces van concept tot en met implementatie aanjagen en begeleiden.

 

Russische hackers zouden het hebben gemunt op verschillende progressieve organisaties in de Verenigde Staten. Zij zouden gevoelige informatie van de groeperingen gestolen hebben en vervolgens om zwijggeld hebben gevraagd. Dat meldt Bloomberg.  Het verhaal komt van twee ingewijden die betrokken zijn bij het onderzoek naar de hacks door de FBI en enkele beveiligingsfirma’s.

Tenminste twaalf organisaties zouden zijn afgeperst sinds de Amerikaanse verkiezingen in november van vorig jaar. Daarbij zouden de hackers voorbeelden meesturen van de informatie die zij hebben gestolen. In één geval zou het gaat om een mailwisseling tussen een non-profitorganisatie en een financiële sponsor waarin werd gesproken over het gebruik van sponsorgeld om door anti-Trump-demonstranten gemaakte kosten te dekken. Bloomberg meldt dat een aantal van de gehackte groeperingen besloten hebben om zwijggeld te betalen. Het bedrag dat de hackers lag bij de onderzochte gevallen tussen de 30.000 en 150.000 dollar, te betalen in bitcoins.

Als slachtoffers worden The Center of American Progress en Arabella Advisors bij naam genoemd. Een woordvoerder van laatstgenoemde instelling bevestigt dat er een hackaanval heeft plaatsgevonden en dat het motief hoogstwaarschijnlijk van financiële aard was.

Vooralsnog is niet duidelijk welke hackersgroepering(en) achter de aanvallen zitten, maar de gebruikte technieken zouden overeenkomen met die van het Russische Cozy Bear. Die groepering wordt er ook van verdacht dat het de Amerikaanse presidentsverkiezingen heeft beïnvloed via een grootschalige hackaanval op de Democratische partij.

HL | 06/03/2017 15:51