ABC News vreest megaboete

Inspireert, innoveert

Menerva bedenkt, ontwikkelt en helpt bij:

  • Strategie, positionering, vernieuwing, interim- en projectmanagement;
  • Ondersteunen van organisaties die willen innoveren en groeien;
  • Conceptontwikkeling en realisatie van producten en diensten;
  • Business development, beleidsontwikkeling
  • Mediaproductie

Menerva heeft oog en hart voor de mogelijkheden van organisaties om nieuwe wegen naar de klant te vinden. Vernieuwing, verbetering en groei zijn onze drivers. Het inzetten van media en het versterken van de mensen in de organisatie is onze passie.

Menerva helpt bij het verwezenlijken van gestelde doelen. We onderzoeken welke mensen en middelen het best kunnen worden ingezet en met welke partijen kan worden samengewerkt. Menerva draagt oplossingen aan die voor uw bedrijf of organisatie geschikt zijn, vanuit haar ervaring met managen en media. Bedrijven en organisaties bekijken de mediaontwikkelingen buiten hun eigen omgeving vaak vanaf een afstand, omdat intern de kennis en ervaring ontbreekt om erin mee te kunnen gaan. Menerva is er juist voor die organisaties. We bieden inspiratie, en het inzicht om innovatieve oplossingen te bedenken. En het liefst willen we zelf betrokken zijn bij het uitvoeren van die innovaties, of het nu gaat om het coachen van de leiders in de organisatie of het inspireren en motiveren van de medewerkers.  We kunnen het hele proces van concept tot en met implementatie aanjagen en begeleiden.

 

In de Verenigde Staten dient binnenkort mogelijk een rechtszaak met mogelijk forse financiële gevolgen voor nieuwszender ABC News. Een vleesverwerkend bedrijf zegt forse schade te hebben geleden door een reportage waarin een product als ‘roze slijm’ werd weggezet. Het bedrijf wil minstens 1,9 miljard dollar schadevergoeding - een bedrag dat kan oplopen tot bijna 6 miljard als wordt bewezen dat ABC News de kijker bewust heeft misleid.

In 2012 berichtte de zender over een vleesproduct van het bedrijf Beef Products Inc. (BFI), dat uit een mengsel van slachtresten, spuitvlees en ammoniak zou bestaan. Dit pink slime zou in worden ingezet als vuller voor gehakt in restaurants en schoolkantines. De producent zelf spreekt liever van Lean Finely Textured Beef dat wordt ingevroren voor verwerking.

BFI claimt forse schade door het verslag en zegt dat het drie vestigingen heeft moeten sluiten, met honderden ontslagen als gevolg. De rechtszaak wordt zoals gebruikelijk in de Verenigde Staten door een jury beoordeeld. De boete van 6 miljard dollar is een reële optie als blijkt dat de zender en journalist Jim Avila vooraf wisten dat het verhaal niet klopte.

Tegenover The Hollywood Reporter bevestigt ABC News tevens dat nieuwslezer Diane Sawyer, die het bewuste segment presenteerde en ook was aangeklaagd, in de jongste aanklacht niet meer voorkomt. Meer bij The Hollywood Reporter

HL | 16/03/2017 10:54