Zaak Apple vs Samsung moet over

 

De al zeer langdurige rechtszaak tussen Apple en Samsung over een patent op het ontwerp van de iPhone moet opnieuw. Het Amerikaanse Hooggerechtshof zette vorig jaar een streep door de eerder toegekende schadevergoeding, die oorspronkelijk in 2012 werd vastgesteld. 
Met de rechtszaak eist Apple een schadevergoeding van Samsung, wegens patentschending. Het Zuid-Koreaanse bedrijf zou het ontwerp van zijn Galaxy S van de iPhone hebben gestolen. Dat is volgens het bedrijf onder meer te zien aan de afgeronde hoeken van de smartphone.

In eerste instantie kreeg Apple een schadevergoeding van 1 miljard dollar toegewezen door een rechtbankjury, maar dat bedrag werd in hoger beroep al gehalveerd. Afgelopen december oordeelde het Hooggerechtshof dat  de schadevergoeding niet op de goeie manier was vastgesteld.

In de nieuwe rechtszaak zal een nieuwe richtlijn van het Amerikaanse ministerie van Justitie worden gebruikt om de schadevergoeding vast te stellen, meldt Foss Patents maandag. Daarbij wordt onder meer gekeken naar het belang van het betreffende patent, hoe belangrijk het ontwerp van een product is voor het product als geheel, en de "fysieke relatie tussen het gepatenteerde design en de rest van het product".

HL | 24/10/2017 10:16