TomTom trekt met horloges een beetje bij

TomTom heeft vorig jaar 500.000 gps-sporthorloges uitgeleverd. Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt bij de presentatie van zijn kwartaalcijfers. Het bedrijf maakte vorig jaar winst, maar wel minder dan een jaar eerder.

Het is niet bekend of het aantal sporthorloges dat TomTom heeft uitgeleverd is gestegen of gedaald: vorig jaar maakte TomTom die cijfers niet bekend. Het Nederlandse bedrijf verkoopt de horloges sinds 2013. Als fabrikanten cijfers bekendmaken over verkopen, gaat het altijd over leveringen aan bijvoorbeeld winkeliers.

Het bedrijf introduceerde vorig jaar nieuwe sporthorloges, maar TomTom wil niet zeggen welke modellen het populairst zijn. TomTom, dat lange tijd in zwaar weer verkeerde, behaalde vorig jaar een omzet van 950 miljoen euro. Dat is iets minder dan een jaar eerder, toen het bedrijf 964 miljoen euro verdiende.De consumententak van TomTom, die het bedrijf eerder overwoog af te stoten, haalde 5 procent minder geld binnen.

De omzet van de tak die onder meer fleet management aanbiedt aan bedrijven haalde juist 30 procent meer omzet binnen. De nettowinst kwam neer op 21,1 miljoen euro, tegen 25,5 miljoen euro een jaar 

HL | 12/02/2015 11:22