TMG-topmannen vechten schorsing aan

De door Telegraaf Media Groep geschorste topmannen Geert-Jan van der Snoek en Leo Epskamp gaan hun op non-actiefstelling bij de rechter aanvechten, meldt het Financieele Dagblad op basis van meerdere bronnen. Van der Snoek en Epskamp werden afgelopen weekende geschorst door de Raad van Commissarissen, omdat hun opstelling een soepele overname door Mediahuis en VP Exploitatie in de weg zou staan.

 

Van der Snoek en Epskamp zouden zich ‘onvoldoende constructief en realistisch’ hebben opgesteld in de laatste fase van de onderhandelingen. Ze stellen dat Talpa, dat een hoger bod doet dan de combinatie Mediahuis/VPE maar veel minder aandelen in handen heeft, geen eerlijke kans krijgt. Mediahuis/VPE heeft inmiddels bijna 60 procent van de aandelen in TMG in bezit. Elke tegenzet van Talpa is bij voorbaat kansloos, liet de combinatie gisteren weten. Tegelijk hoopten ze dat Talpa open staat voor een constructieve dialoog over de toekomst.

De onvernamestrijd heeft op de beurs een positief effect op het aandeel TMG, aldus het FD. Het aandeel staat nu op 6,50 euro, het niveau van het hogere bod van Talpa van afgelopen zondag.

HL | 07/03/2017 12:29