RvC Telegraaf geeft nadere uitleg

De Raad van Commissarissen van TMG heeft een brief gestuurd aan belanghebbenden in het slepende overnameproces van de uitgeverij om uit te leggen hoe het proces is verlopen. In de brief benadrukt de Raad dat alle stappen “na zorgvuldig beraad” zijn gezet en dat het Talpa-voorstel “geen realistisch alternatief” is.

 

De brief, waar onder meer Adformatie inzage in heeft gehad, loopt de inmiddels publiekelijk bekende onderwerpen langs: de schorsing van de Raad van Bestuur, het gelijke speelveld dat TMG zou hebben gecreëerd (iets dat Talpa  bij de Ondernemingskamer bestrijdt) en de constatering dat Mediahuis/VP Exploitatie inmiddels bijna 60 procent van de aandelen in TMG bezitten, en daarmee de overname in feite beklonken is.

“Dit betekende dat er geen reden meer was om twee parallelle processen te laten bestaan, en daar bestond ook geen juridische verplichting toe”, aldus de Raad. “Wij zien de procedures bij de Ondernemingskamer met vertrouwen tegemoet”, schrijft waarnemend voorzitter Jan Nooitgedagt, die ook de hoop en verwachting uitspreekt dat Talpa inziet dat een patstelling niemand helpt. Meer bij Adformatie

HL | 16/03/2017 10:52