NSA leidt op voor cyberacties

De Amerikaanse inlichtingendienst NSA is op vier universiteiten een opleiding gestart om studenten klaar te maken voor cyber-operaties. Het Cyber Operations Program moet uiteindelijk meer gekwalificeerde professionals opleveren die in staat zijn om cyberspace te beschermen. Na een uitgebreide screening zijn vier universiteiten gekozen die als eerste het programma gaan aanbieden.

Het aangeboden programma verschilt van bestaande opleiding omdat het relevante academische disciplines integreert met technologieën en technieken die met cyber-operaties te maken hebben, zoals "collection, exploitation en response."


"Het voornaamste doel is om studenten kennis te laten maken met de wetenschappelijke en intellectuele basis van cyber-operaties, zodat ze een beeld krijgen van hoe dit soort kennis tijdens een innovatieve cyber-carrière binnen de overheid is toe te passen", aldus de NSA.

"De natie heeft steeds meer professionals met cybervaardigheden nodig om Amerika veilig te houden", aldus Steven LaFountain van de NSA. De studenten kunnen vervolgens als tijdelijk NSA-personeel doorstromen. Ook mogen de beste studenten tijdens de opleiding verschillende seminars van de NSA bijwonen.

Hella | 24/05/2012 10:37