LG ziet winst op smartphones dalen

De smartphonedivisie van techfabrikant LG heeft in het meest recente kwartaal verlies gemaakt, waardoor er minder winst werd gemaakt dan in hetzelfde kwartaal van 2015.
 

Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt in zijn kwartaalcijfers. LG Mobile Communications boekte 436,4 miljard Koreaanse won verlies, omgerekend ongeveer 350 miljoen euro. 

Het verlies is te wijten aan een lagere verkoop van premium-smartphones, aldus LG. Daarnaast werd er in het afgelopen kwartaal geld geïnvesteerd in het herstructureren van de werkstructuur binnen het smartphonebedrijf. 

De mobiele tak van LG maakte in het derde financiële kwartaal 2,5 biljoen won omzet, omgerekend ongeveer 2,1 miljard euro. Dat is 23 procent minder dan in hetzelfde kwartaal afgelopen jaar.

LG boekte ondanks de slechte smartphonecijfers winst. De operationele winst van het gehele bedrijf bedroeg in het derde kwartaal 283,2 miljard won, omgerekend 227 miljoen euro. Dat is 3,7 procent minder dan hetzelfde kwartaal vorig jaar, toen er een operationele winst van 294 miljard won werd gemaakt. De positieve cijfers zijn aan andere divisies binnen LG te danken.

| 30/10/2016 11:02