Kijkers verlaten De Fractie

Na een goed bekeken eerste aflevering, zijn de kijkcijfers van dramaserie De Fractie in een vrije val geraakt. Naar de vijfde aflevering keken 234.000 mensen, 50.000 minder dan de week ervoor. De VPRO-dramaserie, naar een idee van Femke Halsema, begon in januari heel sterk. Ruim 700.000 mensen keken naar de eerste aflevering over het wel en wee van de fictieve Vrijzinnige Partij Nederland en de beslommeringen rond hoofdpersoon Tim Snel. 


Vanaf aflevering 1 werd er ingespeeld op de actualiteit door de aanslag op Charlie Hebdo in Parijs in het verhaal te verwerken. De serie, die bestaat uit 10 afleveringen van een half uur, moet een realistische afspiegeling zijn van hoe het er aan toe gaat in de Nederlandse politiek. Er duiken af en toe ook echte politici en journalisten op. 

Aan het scenario werkte onder andere thrillerschrijver Charles den Tex mee. Producent Gijs van de Westelaken was samen met Femke Halsema verantwoordelijk voor het project. 

Vorige week werd bekend dat de serie een vervolg krijgt. Het eerste seizoen loopt tot en met 16 maart; in het najaar volgen twintig nieuwe afleveringen. 

HL | 12/02/2015 11:09