Facebook verliest vertrouwen

 

  • Slechts 41 procent van de Amerikanen gelooft dat Zuckerberg en co zich aan privacywetgeving houden, zegt Reuters op basis van een enquête.
  • Dat is stukken minder dan bij Amazon (66 procent), Google (62 procent) en Microsoft (60 procent).
  • Zuckerberg bood de afgelopen dagen uitgebreid zijn excuses aan voor het Cambridge Analytica-schandaal, onder meer via grote krantenadvertenties.
  • Hij kon niet voorkomen dat de aandelen met veertien procent zakten en dat veel mensen hun account verwijderden.
  • Volgens de enquête zitten targeted advertenties mensen dwars. 41 procent vindt ze onwenselijker dan normale advertenties.

Facebook maakt groepen belangrijker, en dus bedenken uitgevers allerlei manieren om er geld mee te verdienen

Sinds Facebook heeft besloten meer prioriteit te geven aan groepen, proberen uitgevers die op allerlei manieren in te zetten om een geïnteresseerd publiek te bereiken en geld te verdienen. Naast groepen die zich op een niche richten (recepten, boeken), of zich richten op het aantrekken van nieuwe abonnees (bijvoorbeeld The Times of London), komen uitgevers ook met creatievere oplossingen. Zo start Outside Magazine een groep in samenwerking met een adverteerder, waarin een vastgezette post leidt naar een stuk branded content. Verder worden in de groep af en toe acties gedeeld in de groep. Een ander voorbeeld is Clique, een uitgever die zich richt op uiterlijk en wellness, gebruikt de groep niet om advertenties te delen (“om te zorgen dat de ‘safe space’ behouden blijft”) maar om af en toe een enquete te delen om hun adverteerders te helpen met marktonderzoek.

 

HL | 26/03/2018 13:04