Facebook: miljard gebruikers

Facebook heeft meer dan een miljard dagelijkse mobiele gebruikers. De winst van het sociale netwerk is in het afgelopen kwartaal gestegen tot afgerond 2,4 miljard dollar (2,2 miljard euro).
 

Dat blijkt uit de kwartaalcijfers die het bedrijf publiceerd. Een jaar geleden behaalde Facebook nog een winst van 896 miljoen dollar (807 miljoen euro). Het bedrijf presteerde ook beter dan het tweede kwartaal van dit jaar. Destijds boekte Facebook nog een winst van ruim 2 miljard dollar. De totale omzet steeg in het laatste kwartaal naar 7 miljard dollar (6,3 miljard euro), 56 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. 

Afgelopen kwartaal kwamen er 80 miljoen Facebookgebruikers bij. Het sociale netwerk heeft nu voor het eerst meer dan een miljard dagelijkse mobiele gebruikers en 1,18 miljard dagelijks actieve leden. Het bedrijf heeft ongeveer 1,8 miljard maandelijkse gebruikers, een stijging van 16 procent ten opzichte van een jaar eerder. Het bedrijf verdiende verreweg het meest aan mobiele advertenties, die verantwoordelijk waren voor 84 procent van de advertentie-inkomsten. Die stegen naar 6,8 miljard dollar. 

 

| 03/11/2016 07:49