Eredivisie twee jaar langer bij NOS

De samenvattingen van de Eredivise zijn nog tot en met 2019 bij de NOS te zien. De oorspronkelijke duur van het samenwerkingsverband tussen Eredivisie Media & Marketing - waar Fox Sports onderdeel van is - en de NOS was drie jaar, met een optie op nog eens twee jaar.
 

Een woordvoerder van Eredivisie Media & Marketing bevestigt dit tegenover NU.nl. "We gaan met de samenwerking met de NOS met veel plezier nog twee jaar verder. In 2019 kijken we weer verder."

In maart 2014 kwamen NOS en Fox Sports tot een overeenkomst over de uitzendrechten van de samenvattingen van de Eredivisie. 

Door deze overeenkomst beschikken de twee zenders over elkaars archief, aandacht voor de Eredivisie op zondagmiddag in Studio Sport en hebben Fox Sports-medewerkers toegang tot uitzendingen van Studio Voetbal. 

In 2014 moest de NOS zich verantwoorden voor de samenwerking met Fox Sports. Die samenwerking zou mogelijk de redactionele onafhankelijkheid raken en ervoor zorgen dat een commerciële partij bevoordeeld wordt.

In maart 2015 werd daarop afgesproken dat er niet langer mocht worden doorverwezen naar de aanvangstijden van de wedstrijden op de betaalzender en analytici van FOX Sports in NOS Studio Voetbal van naamtitels te voorzien.

Ook had de NOS niet in het contract mogen opnemen dat het op zondagmiddag in een nieuw programma aandacht zal besteden aan de eredivisie

| 30/10/2016 10:53