Duitsland wil schoonmaak smartphone

De Duitse overheid heeft opgeroepen tot een voorjaarsschoonmaak voor smartphones, om zo mogelijke veiligheidsrisico's te verkleinen. "Gebruikers moeten de lentetijd gebruiken om onnodige zaken van hun smartphone te verwijderen", aldus het Bundesamtes für Sicherheit in der Informationstechnik (BSI), onderdeel van het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken.

Zo krijgen gebruikers het advies om ongebruikte apps en bestanden te verwijderen, net als  cookies en cache van de browser. Ook doen gebruikers er verstandig aan om wifi-netwerken waar ooit verbinding mee is gemaakt en die niet vaak worden gebruikt te verwijderen. Hetzelfde geldt voor door apps opgeslagen wachtwoorden. Die kunnen gebruikers ook handmatig invoeren, aldus het BSI.

Verder wordt aangeraden om de laatste updates te installeren en de automatische updatefunctie te gebruiken. Een ander advies richt zich op het controleren van de permissies die aan geïnstalleerde apps zijn gegeven, zoals toegang tot locatiegegevens, adresboek en andere zaken. Volgens het BSI vragen apps vaak om permissies die niet voor het uitvoeren van de app zijn vereist. Afsluitend moeten gebruikers een sterk wachtwoord voor hun toestel en apps instellen en niet vergeten back-ups te maken.

HL | 02/03/2017 13:15