Chinezen brengen lampen met geluid

Het Chinese Sengled opent zijn deuren in Europa. het bedrijf dat zeer innovatieve LED-lampen maakt start met de verkoop van zijn producten in Nederland, België en Duitsland. Het bedrijf maakt onder andere LED-lampen in combinatie met JBL-speakers en Wifi-repeaters.

We zien steeds meer fabrikanten die LED-lampen gaan ontwikkelen, tegenwoordig zijn LED-lampen al voor drie euro per stuk te verkrijgen bij de Ikea. Het is dan ook zaak voor fabrikanten om zich te onderscheiden, sommige fabrikanten doen dat door Bluetooth en WiFi toe te voegen zodat de lampen op afstand te bedienen zijn. Het Chinese Sengled doet dat ook maar gaat nog een paar stappen verder.

 Zo heeft het bedrijf onder andere de Sengled Pulse-serie, dit is een dimbare LED-lamp met een lichtopbrengst van maximaal 600 lumen (vergelijkbaar met een 40 Watt gloeilamp) maar in de lamp zit ook een JBL-speaker verwerkt van 1,75 inch. Deze luidspreker haalt maximaal 13 Watt en is in combinatie met meerdere lampen en dus speakers te gebruiken. Zo kan je met je smartphone of tablet maximaal 8 lampen en speakers tegelijk aansturen via Bluetooth. Met deze lampen kan je op een vrij eenvoudige wijze in elke kamer van het huis muziek integreren, zelfs het kleinste kamertje. 

Naast lampen met speakers hebben ze ook een LED-lamp met een WiFi-repeater, dus mocht je beneden wel goed WiFi-bereik hebben maar boven wat tekort komen dan kan je dit nu oplossen met een lamp in plaats van een kastje in een stopcontact.

HL | 12/02/2015 11:12