Baas Apple komt uit de kast

Directeur Tim Cook van Apple is op 53-jarige leeftijd uit de kast gekomen.  In een artikel voor Bloomberg Businessweek schrijft Cook donderdag: "Ik ben trots om homo te zijn, en ik zie mijn homoseksualiteit als een van de grootste geschenken die God mij heeft gegeven." Er gingen al jarenlang geruchten over de seksuele geaardheid van Cook. Hij schreef eind 2013 een stuk in de Wall Street Journal waarin hij de rechten van homo's, lesbiennes en transgenders verdedigde, maar zei daarbij niets over zijn eigen seksuele voorkeur.

In een gesprek op Bloomberg TV stelt Josh Tyrangiel, een journalist bij Businessweek, dat Cook goedkeuring heeft gekregen van het bestuur van Apple voordat hij het artikel liet publiceren. Bij Apple heeft Cook nooit een geheim gemaakt van zijn geaardheid, schrijft hij donderdag. "Veel collega's bij Apple weten dat ik homo ben, en het verandert niet hoe ze mij behandelen. Ik heb natuurlijk geluk gehad dat ik werk bij een bedrijf dat houdt van creativiteit en innovatie, en dat weet dat het alleen kan floreren als je de verschillen tussen mensen omarmt. Niet iedereen is zo gelukkig."

Ook schrijft Cook dat hij door zijn geaardheid beter de problemen van andere minderheden begrijpt, en dat hij er een "olifantenhuid" van heeft gekregen. "Dat komt handig uit als je de ceo van Apple bent."

 

HL | 30/10/2014 14:12